Η ROSI BRAIDOTTI στην Αθήνα. Διάλεξη: «Νομαδικά Yποκείμενα: Ενσωματότητα και έμφυλη διαφορά στη σύγχρονη φεμινιστική θεωρία», Πάντειο Πανεπιστήμιο (4/12/2014)

Tο Εργαστήριο Σπουδών Φύλου, οι Εκδόσεις Νήσος και το Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών σας προσκαλούν στη διάλεξη της καθηγήτριας: Rosi Braidotti, Φιλοσόφου, Διευθύντριας του Κέντρου Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης με θέμα:

«Νομαδικά υποκείμενα: Ενσωματότητα και έμφυλη διαφορά στη σύγχρονη φεμινιστική θεωρία»

με αφορμή την έκδοση του ομώνυμου βιβλίου της στα ελληνικά.

Περισσότερα...

Παρουσίαση ΠΑΝΤΕΙΑΚΟΥ: Νικόλας Γιατρομανωλάκης

«Σπούδασα πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο και στο Harvard, ξεκίνησα ως ερευνητής σε ακαδημαϊκούς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς. Μετά και μέχρι πέρυσι ήμουν αυτό που λέμε "στέλεχος επιχειρήσεων" έχοντας εργαστεί σε εταιρείες όπως η Microsoft, η S&B, η V+O και ο Alpha.

Περισσότερα...

ΠΑΝΤΕΙΟ: Συνέδριο "Νεανικές Κουλτούρες αμφισβήτησης στη μεταπολεμική Ελλάδα"

Συνέδριο με θέμα : "Νεανικές Κουλτούρες αμφισβήτησης στη μεταπολεμική Ελλάδα" που οργανώνει το ΚΕΝΙ (σε συνεργασία με την ΕΜΙΑΝ) στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άιθουσα ΔΕΣΚΟΙ, την την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014.

“Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στο Μωάμεθ”. Το Πάντειο... στο Στείρι

Αν επιχειρούσαμε μία ελεύθερη απόδοση και μεταφορά στο σήμερα αυτής της φράσης, που αξίζει να σημειωθεί ότι είναι βγαλμένη από την ψυχή εκείνων των Ελλήνων που έχουν μάθει να μην το βάζουν κάτω και να πετυχαίνουν τελικά το στόχο τους είναι, πως εκεί που οι πολιτικές σε αυτό τον τόπο έρχονται να γκρεμίσουν, το πείσμα των ανθρώπων, ο σωστός σχεδιασμός και η υπομονή, γεννά πολιτικές και ελπίδα.

Περισσότερα...

ΒΙΒΛΙΟ: Οι συνταγές της πείνας της Κατοχής

Συγγραφέας: Ελένη Νικολαΐδου, ιστορικός. Σπούδασε στο τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Για το βιβλίο της αναφέρει: «Το βιβλίο είναι μέρος μίας μεγάλης έρευνας που έκανα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το πεδίο έρευνας ήταν η ζωή των Αθηναίων την περίοδο της Κατοχής.

Περισσότερα...

Πρόσκληση για σύμβαση έργου με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Αιτήσεις μέχρι 6/11/14

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών – ΕΛΚΕ στο πλαίσιο του προγράμματος «Erasmus+ - Πάντειο Πανεπιστήμιο», το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προτίθεται να συνάψει σύμβαση έργου με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό μέχρι 30-09-2015, με δυνατότητα ανανέωσης και μέχρι τη λήξη του προγράμματος (2020-2021) και κυμαινόμενη αμοιβή ανάλογα με την ποσότητα του φυσικού αντικειμένου και τα οικονομικά του προγράμματος με αποκλειστική αρμοδιότητα του Επιστημονικά Υπευθύνου του Προγράμματος, ως εξής:

Περισσότερα...

Επιστημονική ημερίδα με θέμα: Αξίες στον 21o αιώνα: Δημοκρατία/Δικαιώματα του Ανθρώπου, Δικαιοσύνη/Αλήθεια

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης και το Κέντρο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Ανθρωπιστικής Δράσης του Παντείου Πανεπιστημίου, πραγματοποιούν επιστημονική ημερίδα με θέμα: Αξίες στον 21o αιώνα: Δημοκρατία/Δικαιώματα του Ανθρώπου, Δικαιοσύνη/Αλήθεια. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 11.00-14.00, στο Λαογραφικό Μουσείο Αράχοβας.

Περισσότερα...