Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η Ημερίδα για τους Οικονομολόγους

Πάνω από 350 Μέλη του Συλλόγου Πτυχιούχων του Παντείου Πανεπιστημίου «Ο Αριστοτέλης» και Φοιτητές του Παντείου παρακολούθησαν την Ημερίδα του Συλλόγου με θέμα: «Πτυχιούχος Οικονομικών Σπουδών- Ευκαιρίες & Προοπτικές στο νέο Οικονομικό Περιβάλλον», την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα Σάκη Καράγιωργα ΙΙ, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στην ιστορία (από το 1942) και τις δραστηριότητες του «Panteion Alumni» όσο και στις προγραμματισμένες δράσεις του για το άμεσο μέλλον, οι οποίες περιλαμβάνουν, μεταξύ των άλλων την διοργάνωση αντίστοιχων ημερίδων και για τις άλλες Σχολές και Τμήματα του Παντείου Πανεπιστημίου.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρύτανης του Παντείου Καθηγητής κ. Γρηγόρης Τσάλτας, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σύλλογο για τις πρωτοβουλίες του που βοηθούν την εικόνα του Πανεπιστημίου και φέρνουν τους Παντειακούς κοντά στο Πανεπιστήμιο και μετά την αποφοίτησή τους.  
Ο Πρόεδρος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης Καθηγητής Βασίλης Κέφης, στην συνέχεια, αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Τμήματος να υποστηρίξει επιστημονικά αλλά και με επαγγελματικά εφόδια τους πτυχιούχους του.
Ακολούθησε ο κ. Αλέξανδρος Φουρλής, Διευθύνων Σύμβουλος του Kariera.gr, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο επαγγελματικό περιβάλλον που υπάρχει σήμερα στην χώρα αλλά και οι προοπτικές που ανοίγονται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Υποστήριξε ότι υπάρχουν αρκετοί διέξοδοι επαγγελματικοί στον κλάδο των οικονομολόγων, αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα της διαρκούς κατάρτισης των πτυχιούχων (δια βίου μάθηση) σε τομείς μεγάλου ενδιαφέροντος (τεχνολογία, μέσα, ξένες γλώσσες κ.ο.κ.).
Τις προοπτικές του κλάδου των οικονομολόγων ανέπτυξε αναλυτικά και ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, ο οποίος παράλληλα με την παρουσίαση του Επιμελητηρίου και των ποικίλων και χρηστικών εργαλείων που διαθέτει, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την περαιτέρω αναβάθμιση του επαγγέλματος. Κοινή πεποίθηση είναι πως αρκετοί υποκλάδοι του οικονομικού επαγγέλματος έχουν ιδιαίτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια παρά την σχετική κρίση.
Την τοποθέτηση αυτή υποστήριξε και ανέπτυξε και ο τελευταίος ομιλητής ο κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος, A’ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ), ο οποίος αναφέρθηκε στο δύσκολο – ναι μεν – επάγγελμα του Ορκωτού Λογιστή, το οποίο όμως δεν μαστίζεται ούτε από ανεργία και ούτε από χαμηλούς μισθούς. Απεναντίας.
Η Ημερίδα έκλεισε με δεκάδες ερωτοαπαντήσεις μεταξύ συμμετεχόντων και ομιλητών ενδεικτικό του πολύ θετικού κλίματος που είχε η εκδήλωση αλλά και του τεράστιου ενδιαφέροντος για το θέμα τόσο από τους Φοιτητές όσο και από τους Πτυχιούχους των οικονομικών σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Σημειώνεται πως οι συμμετέχοντες με το πέρας της εκδήλωσης έλαβαν Βεβαίωση Παρακολούθησης.
Ο Σύλλογος Πτυχιούχων Παντείου Πανεπιστημίου «Ο Αριστοτέλης» ευχαριστεί για μια ακόμη φορά τους εξειδικευμένους Ομιλητές της Ημερίδας αλλά και το Πάντειο Πανεπιστήμιο για την υποστήριξη του έργου του. Επίσης ευχαριστεί το supermarket «Σκλαβενίτης» για την χορηγία του μπουφέ της εκδήλωσης και το επιχειρηματικό site «επιχειρώ.gr» για την εκτεταμένη χορηγική προώθηση της Ημερίδας στα social media.