Διοικητικό Συμβούλιο

Το Δ.Σ. του Σύλλογου Πτυχιούχων Παντείου Πανεπιστημίου 'Ο Αριστοτέλης' έχει ως εξής:Δρ Ευάγγελος Κυριαζόπουλος
Πρόεδρος

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Αστικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου (έτος εισαγωγής 1988) και μεταπτυχιακού τίτλου MSc στις Διεθνείς Μεταφορές από το Ναυτιλιακό Τμήμα του College of Cardiff (Wales). Επίσης, είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Τμήμα Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου. Από το ακαδημαϊκό έτος 2009 - 2010 έως σήμερα εκτελεί χρέη Διδάσκοντος στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου, ενώ τα προηγούμενα 2 ακαδημαϊκά έτη στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Έχει παράλληλα διδάξει στο Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης καθώς και σε πολλά δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, ΚΕΚ και κολέγια. Στον ιδιωτικό τομέα έχει εργαστεί στους τομείς της έρευνας, της ναυτιλίας, των τραπεζών, της δημοσιογραφίας κ.ά. Επίσης, Ειδικός Επιστήμονας στην Δ/νση Χωροταξίας του ΥΠΕΚΑ ενώ την παρούσα περίοδο εκτελεί χρέη Γενικού Γραμματέα στο Δήμο Γαλατσίου.
Ιωαννίδης Αθανάσιος (Σάκης)

Γενικός Γραμματέας


Ο Σάκης Ιωαννίδης είναι οικονομολόγος-περιφερειολόγος και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1983 στην πόλη της Δράμας. Εδώ και πολλά χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων πέρασε στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, το 2001, από όπου και αποφοίτησε. Ταυτόχρονα, ολοκληρώνει το  2ο  πτυχίο του στη Νομική.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, συμμετείχε ενεργά στα φοιτητικά δρώμενα, διατελώντας Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Παντείου Πανεπιστημίου από το 2004 έως το 2006. Μέχρι την αποφοίτησή του, διετέλεσε, ως εκπρόσωπος των φοιτητών του Παντείου Παν/μίου, μέλος της Γενικής Συνέλευσης του τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, της Συγκλήτου καθώς και του Πρυτανικού Συμβουλίου του Παντείου Παν/μίου. Από το 2013-2016 διετέλεσε Πρόεδρος της Οργάνωσης Νέων Νέας Δημοκρατίας (Ο.Ν.ΝΕ.Δ.). Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, αντιλαμβανόμενος τη δύναμη που προσφέρει η γνώση, συμμετείχε σε πληθώρα συνεδρίων, σεμιναρίων και ημερίδων ενώ  έχει εργαστεί για πολλά  χρόνια στον ιδιωτικό και τον ευρύτερο  δημόσιο τομέα.
Επίσης, είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και  του Συνδέσμου Ελλήνων Περιφερειολόγων.
Είναι μέλος του Συλλόγου Αποφοίτων Παντείου Παν/μίου «ο Αριστοτέλης» από το 2012 και από το Μάρτιο του 2016 είναι Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου.
Γιαννουλάκου - Μπλούνα Ουρανία

Αντιπρόεδρος

Πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών (1970). Ως αριστούχος στο Δημόσιο και Διεθνές Δίκαιο έτυχε υποτροφίας από το Πανεπιστήμιο, το 1972, και συμμετείχε σε Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ στη Χάγη. Συμμετείχε σε αρκετά Σεμινάρια με θέμα την αξιοποίηση του Ανθρώπινου Δυναμικού. Τελειόφοιτος Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε και υπήρξε Διευθύντρια Διαφήμισης, Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων στην ΟΠΑΠ Α.Ε, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.
Ανδρούλα Χαραλάμπους Χρυσοστόμου – Κατσιάρη,

Ταμίας

Γεννήθηκε και μεγάλωσε μέχρι και τα μαθητικά της χρόνια στην  Πενταλιά Πάφου της Κύπρου. Στην συνέχεια σπούδασε στο Πάντειο  Πανεπιστήμιο, στην Σχολή  Πολιτικών Επιστημών. Υπηρέτησε, ως Δημόσιος Υπάλληλος, στο Υπουργείο Οικονομικών, Εφοριακός ΠΕ/Α –Α επί τριάντα και έξι (36) έτη, εξαντλήσας την υπαλληλικήν ιεραρχίαν και αφυπερετήσας επαξίως, το έτος 2011. Συμμετέχει ως τακτικό μέλος, στο Σύλλογο Πτυχιούχων Παντείου Πανεπιστημίου «Αριστοτέλης», πάνω από δεκαπέντε έτη (15) και τα τελευταία πέντε (5) διατελεί, ως μέλος- Ταμίας στο Διοικητικό Συμβούλιο.


Γιάννης Δημητρακόπουλος
Ειδικός Γραμματέας

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης (έτος εισαγωγής 2003). Είναι επίσης κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερικών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Κατά την διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων ήταν δραστήριο μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας εκπροσωπώντας των σύλλογο φοιτητών στα όργανα διοίκησης του πανεπιστημίου όπως το Πρυτανικό Συμβούλιο και την Σύγκλητο. Κατά την 3ετία 2010-1012 ήταν εκλεγμένο μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Είναι διοικητικό και οικονομικό στέλεχος σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο.


Μάμαλης Βασίλειος
Έφορος

 
Βασιλική (Βίκυ) Μπαφατάκη

Μέλος Δ.Σ., Υπεύθυνη Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων

Είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ (1995) του Παντείου Πανεπιστημίου, του τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και του τμήματος Ιταλικής Γλώσσας & Λογοτεχνίας του Università per stranieri,  Perugia (Ιταλίας). Έχει ασχοληθεί πολλά χρόνια με την έρευνα σε θέματα πολιτισμού, τουρισμού και επικοινωνίας και είναι Γενική Διευθύντρια Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Νομικών, Οικονομικών & Κοινωνικών ερευνών και σπουδών (I.S.G.E.S.I.), Ρώμη Ιταλίας. Έχει εργαστεί στο χώρο της Αρχαιολογίας, ως εκπαιδευτικός σε Λύκειο, ΔΙΕΚ & ΙΕΚ αλλά τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως δημοσιογράφος σε ελληνικά και ξένα τηλεοπτικά ΜΜΕ (ΕΤ1, ΑΝΤ1, Μega, Star, Rai, La7) καθώς και στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Το 1995 έλαβε το Διεθνές Βραβείο Giuseppe Sciacca νέων επιστημόνων στον τομέα της Επικοινωνίας ανάμεσα σε 362 επιστήμονες παγκοσμίως. Έπειτα από πολυετές έργο στον πολιτιστικό και επιστημονικό εθελοντισμό, το 2012 έγινε Γενική Γραμματέας των Βραβείων G. Sciacca με έδρα εκδηλώσεων το Βατικανό. Ασχολείται με τον εθελοντισμό σε διεθνές επίπεδο (Αφρική, Λατινική Αμερική κ.λπ.) και έχει τιμηθεί από ελληνικούς και παγκόσμιους οργανισμούς για την προσφορά της στον άνθρωπο και στον πολιτισμό. Το 2006 έλαβε τίτλο τιμής ‘Πρέσβειρα του Ιταλικού Πολιτισμού ανά τον κόσμο’ από το Università per Stranieri di Perugia. Φέρει μάλιστα τον τίτλο της Dama de Merito de Onor, τίτλο ευγενείας από το Τάγμα των Ιπποτών του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου (Μαδρίτη Ισπανία).Σταύρος Μαυρογένης

Μέλος Δ.Σ., Υπεύθυνος για την επικοινωνία με το Πάντειο

Ο Σταύρος Μαυρογένης είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου στο γνωστικό αντικείμενο του Διεθνούς Δικαίου με έμφαση στο Δίκαιο και την Πολιτική για την Κλιματική Αλλαγή. Επίσης, είναι ερευνητής  στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης του Παντείου Πανεπιστημίου και συμμετέχει στο Παρατηρητήριο Πολιτικής και Δικαίου για τη Κλιματική Πολιτική του ίδιου φορέα. Τέλος είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων, του Ομίλου UNESCO Αττικής - Αθήνα, Postgraduate Fellow της Royal Geographic Society (London) και μέλος του British Institute of International and Comparative Law.Χριστίνα Τσιμιδάκη

Μέλος Δ.Σ., Υπεύθυνη για την προσέλκυση νέων μελών & την περιφερειακή ανάπτυξη του Συλλόγου

Η Χριστίνα Τσιμιδάκη είναι Κοινωνιολόγος και  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Αρσάκειο Ψυχικού το 2008 και κατόπιν εισήχθη στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Αποφοίτησε το 2012 και δύο χρόνια μετά εισήχθη στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα ενώ σήμερα εργάζεται στην Ένωση Συντακτών Περιφερειακού Τύπου. Έχει παρακολουθήσει πλήθος ερευνητικών σεμιναρίων και ενημερωτικών ημερίδων στον τομέα της Κοινωνιολογίας και της Εγκληματολογίας.Ιωάννης-Μάριος Τσάλτας

Μέλος Δ.Σ. (α)

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και τις Στρατηγικές Σπουδές, από το Τμήμα Διεθνών Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών (έτος εισαγωγής 2009). Είναι υποψήφιος διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου και πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας, Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων ενώ έχει εργαστεί σε φορείς του Δημοσίου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο ΝΑΤΟ. Παράλληλα, είναι ερευνητής στο Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) και διδάσκει σε σεμινάρια δια βίου μάθησης. Ειδικεύεται σε θέματα Ευρωπαϊκής Αμυντικής Ολοκλήρωσης, αμυντικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας.