Ιστορικό του Συλλόγου

Λίγα μόνο χρόνια μετά την ίδρυση του Παντείου Πανεπιστημίου, μία ομάδα πτυχιούχων του αποφάσισε να δημιουργήσει έναν σύλλογο στον οποίο θα μπορούσαν να απευθύνονται όλοι οι απόφοιτοι του Παντείου για να βρίσκουν έτσι απάντηση σε κάθε θέμα που τους απασχολούσε σχετικά με τη ζωή μετά το Πάντειο.

Το 1942 λοιπόν, ιδρύεται ο Σύλλογος Πτυχιούχων Παντείου Πανεπιστημίου «Ο Αριστοτέλης» και έκτοτε λειτουργεί συνεχώς μέχρι και σήμερα, αποτελώντας το δημιουργικό σύνδεσμο μεταξύ Πανεπιστημίου και αποφοίτων.


Κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα ορίζεται και προσδιορίζεται από τους πτυχιούχους του και την μετέπειτα πορεία που ακολουθούν. Με το δεδομένο αυτό, ο παλαιότερος επιστημονικός σύλλογος της χώρας, ο Σύλλογος Πτυχιούχων Παντείου Πανεπιστημίου «Ο Αριστοτέλης» έχει ως σκοπό τη μελέτη, κατοχύρωση και προαγωγή των συμφερόντων κάθε αποφοίτου και την ανάπτυξη του πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του καθώς και ανύψωση του επιστημονικού επιπέδου τους.


Στα 70 και πλέον χρόνια λειτουργίας του, ο Σύλλογος μετρά εκατοντάδες δράσεις που αποδεικνύουν την ουσιώδη σχέση που υπάρχει-και πρέπει να υπάρχει- μεταξύ των αποφοίτων και του μητρικού πανεπιστημίου ενώ παράλληλα υπογραμμίζουν και το ενδιαφέρον της ακαδημαϊκής κοινότητας για την εξέλιξη καθενός αποφοίτου.


Δικαίωμα εγγαρφής στο Σύλλογο έχει κάθε απόφοιτος του Παντείου (Πτυχίο ή/και Μεταπτυχιακό), από όποιο τμήμα και αν προέρχεται, με μοναδική υποχρέωση τη διάδοση των αρχών, των ιδεών και των σκοπών του Συλλόγου.